Fortell oss hva du trenger og vi skal fikse det.


Vil du kjenne bedre dine medarbeidere? Vil du vite hva motiverer dem?
Hva er den mest effektive måten å kommunisere seg på? Kanskje kulturforskjeller skaper utfordringer i organisasjonen din? 
 Vi skal sørge for at menneskelige ressurser fungerer optimalt og er tilpasset ditt behov.
Du trenger de beste og flinkeste folk som har sterk ønske å bidra til felles suksess. Det kan vi skape.
Vi anbefaler helhetlig løsning for å få største effekten.

HR

Helhetlig løsning for bedriften din. Passer best for organisasjoner som ikke har HR avdeling eller trenger støtte i HR prosesser. Det er like viktig å tenke på HR-management i små som i større bedrifter. HRM senker kostnader, øker effektivitet og motivasjon, reduserer sykefravær og bidrar til positivt arbeidsmiljøet. Vi tilbyr også Outsourcing av HR funksjonen.

Rekruttering

Ikke alle har nok tid eller kompetanse til å gjennomføre ordentlig rekrutteringsprosess. Å velge rett kandidat kan ha vesentlig betydning og konsekvenser for organisasjonen. Vi kan gjennomføre hele prosessen eller støtte deg i det. Vi kan også rekruttere arbeidstakere fra utlandet.

Organisasjonsutvikling

God organisering er ofte avgjørende for framtidig suksess. Du bruker mindre ressurser på å skape verdi. Det er omfattende arbeid på tvers av avdelinger. Vi kan hjelpe deg å effektivisere prosesser, kommunikasjonskanaler og rutiner slik at du får mest ut av bedriften din. Det er også relativt lett å måle effekten. Vi kan også hjelpe deg å opparbeide personalstrategi.

Employer Branding

De alle fleste arbeidsgivere i Norge sliter med å tiltrekke seg attraktiv arbeidskraft. Omdømmebygging og markedsføring som arbeidsgiver har aldri vært mer aktuell. Lønn eller kort avstand fra hjemmested er ikke lenger godt nok motivasjon til å velge akkurat denne arbeidsgiveren. Det er mulig å bygge sin "brand" som arbeidsgiver og det kan vi få til.

Consulting

Uansett hva du sliter med, om det er vanskelige personalsaker, ikke effektive nok rutiner eller stor rotasjon, så kan vi hjelpe deg å finne løsning og forbedre situasjonen. Du nevner utfordring og vi jobber med det mens du bruker tid på det du trenger.

Motivasjon og engasjement

Motiverte arbeidstakere er en av de viktigste faktorene for å oppnå suksess som organisasjon. Engasjement virker som en beskyttelse i tøffe tider og som katalysator når bedriften er på veg oppover. Undersøkelser viser også at motiverte og engasjerte arbeidstakere gir mindre rotasjon og fravær. Det vil si at det er lønnsomt å investere i dette.

Arbeidsmiljøundersøkelse

Uansett om du får bekymringmeldinger eller ønsker å forebyge så er det lurt å gjennomføre arbeidsmiljøundersøkelse. Den kan avdekke pågående eller potensielle konflikter du viste ikke noe om, svakheter i organisering, dårlig ledelse, årsak til høy sykefravær og mye mer. Vi anbefaler å bruke den som periodisk helsekontroll.

Utvikling og mentoring

Utvikling er en viktig del av livet. Både når det gjelder mennesker, samfunnet generelt og organisasjoner. Vi er nødt til å utvikle oss for å nå målene våre. Derfor er det viktig at det er noen som hjelper oss med å holde riktig kurs, motivere oss underveis og gjøre oss mer bevist i utviklingsprosessen. Vi kan ta på oss den rolle med glede.

Medarbeidersamtale

Det finnes mange varianter for medarbeidersamtale. Mange bruker et skjema for å "få det gjort". Men veldig få reflekterer over hvorfor skulle man ha det og hva er hele poenget med det. Og bevist gjennomføring er faktisk det viktigste i hele prosessen. Og sikrer vekst både for arbeidstaker og arbeidsstedet. Få mest ut av medarbeidersamtale! Du blir overrasket.

Kompetanseledelse

Det er ikke mulig å lede effektivt uten å ha oversikt over ressursene en har. Kompetanse er mye mer enn bare formell utdanning. Du må kjenne teamet ditt godt og vite hva du eier for å kunne bruke det. Og vi er 99% sikre på at du eier mer enn du vet og tror. Utløs potensialet i dine medarbeidere.

Lederopplæring

Det er ingen tvil at ledere og mellomledere trenger konstant å utvikle sine kompetanser innen kommunikasjon og mennesker. Man vet aldri for mye om folk. Heller for lite. Nye ledere mangler ofte erfaring og veiledning på hvordan håndtere de daglige utfordringer og vanskelige situasjoner. Med riktig opplæring øker du både effektivitet og trivsel samt trygghet.

Outsourcing

Utkontraktering betyr rett og slett å få en ekstern leverandør til å gjøre jobben. Det er fordi ikke alle oppgaver er like viktige for organisasjonen eller det er bare en ting som må gjøres og det er ikke behov for faste ansatte. Ofte gir det mulighet å kutte ned kostnader knyttet til ansettelse og fravær, utvikling (kursutgifter), eller fysisk arbeidsplass. I tillegg får du "fresh blood" og ny måte å se problemet på.

Men ikke bare det...


HR er omfattende og komplekst fagfeltet med store variasjoner i behovet hos kunder.
Det er virkelig et puslespill. Men vi er her for å hjelpe deg. 
Uansett om du vet hva du trenger eller ønsker forbedring men vet ikke hvor å starte.
Sammen finner vi det ut. 
Ta kontakt i dag for en gratis og uforpliktende samtale.