Skrive CV

Hvordan skrive CV – 10 tips til en god CV

For ikke så lenge siden skrev jeg om Personal Branding (se her). Den handler mer eller mindre om å se på seg selv som på en vare og bruke markedsføring for å selge seg til en arbeidsgiver. En viktig del av dette er en CV. Uansett om du skal bruke PB eller ikke så må du ha CVen. Det er som regel den første dokumentet rekrutterer ser på. Dvs. din aller første kontakt med den som er brua mellom deg og drømmejobben. For å skille seg fra mange (ofte titalls) andre og tiltrekke oppmerksomhet er du nødt til å gjøre din beste. Her får du 10 tips som kan sikre deg invitasjon til intervju.

 

1. Struktur

Det er ikke tilfeldig at struktur står som nr 1 på lista. Du må tenke nøye gjennom hva vil du vise med CVen din. Hva er dine sterke sider som du ønsker å framheve og svakheter du vil helst ikke vise. Det mest vanlig er å ta med:

  1. bilde
  2. kontaktopplysninger
  3. nøkkelkvalifikasjoner
  4. arbeidserfaring
  5. utdanning
  6. kurs, språk og mer relevant info

Dette er minimum innhold som de alle fleste CVer her. Noen ganger er det lurt å kutte enkelte informasjoner, andre ganger er det viktig å skrive litt mer eller flytte litt på rekkefølge. Det som står øverst er selvfølgelig det som skal tiltrekke mest.

 

2. Mal og utseende

Når vi har innhold på plass så er det på tide å jobbe litt med utseende og design. Og det er faktisk veldig viktig. Utrolig mange CV’er taper på nettopp det og du kan enkelt tjene ekstra poeng bare ved å ta i bruk et mal fra Office eller Google. På den måten blir innholdet mer synlig og ryddig fremstilt.

Du kan også bruke farger som samsvarer med budskapet ditt. Mange nettsider tilbyr mal for CV som kan gratis lastes ned for å redigere eller bruke som inspirasjon (for eksempel: http://www.hloom.com/download-professional-resume-templates/

Bare husk at ikke alle mal passer til alle jobb. Ofte er det lurt å velge en enkelt variant som kan lett brukes over alt.

 

3. Bilde

Overraskende nok er det fremdeles veldig mange som ikke legger ved bilde. Du får ingen ekstra poeng for å gjøre det men kan miste litt på ikke gjøre det. Særlig når du søker på stilling som kan stille krav til utseende.

Ikke nok med det. Bilder du legger ved må være gjennomtenkt. For ikke så lenge siden fikk jeg en CV med et bilde fra hjemmefest. Det var upassende for å si det mildt. Hvilket bilde du velger forteller litt om deg også.

Det beste er å velge bilde som:

  • viser godt ansiktet
  • er lyst og i farge
  • viser deg blid og med smil

 

4. Hul i CV

Det er viktig å passe på at du har ikke noe hul i CVen din. Om du har det så må du gjøre det mindre synelig. Vær litt kreativ. Den som rekrutterer er ikke dum og kommer til å merke det. Men du vil ikke jukse. Heller vise at det har ikke så stor betydning. Og det er få folk som bare sitter hjemme når de er arbeidsledige. Du kan gjerne skrive litt om det du drev med i den perioden.

For eksempel at du var opptatt av selvutvikling, studerte noe spennende, tatt noe interessant kurs eller noe lignende. Det kan trekke fokuset vekk i fra at du var utenfor arbeidslivet i et stund. Så nevner du i tillegg noen kompetanser som er relevante for arbeidsgiver.

 

5. Tilpass CV til forventninger

Som regel bruker man samme CV overalt. Og det er greit når du er ute etter noe som helst og sender 100 CVer per uke. Men når du finner en virkelig interessant stilling så er det viktig å bruke litt mer tid på det. Da må du tilpasse CVen (og søknad) til arbeidsgiver sine forventninger.

Frem disse av dine kompetanser som står i stillingsbeskrivelse og kan virke interessant for arbeidsgiver. Flytt det opp i dokumentet. Kanskje utvide teksten litt. Og så slett eller få ned det som er urelevant.

I noen tilfeller er det mer relevant med utdanning mens i andre så er det erfaring som er din sterke side. Du kan vinne mye bare ved å flytte på koloner.

 

6. Nøkkelkompetanse

Nøkkelkompetansefeltet er en viktig komponent av CVen din. Det er viktig at den er riktig plassert i dokumentet (helst på toppen). Ingen gidder å lese den dersom plassert nederst. Feltet har innledende funksjon og skal understreke dine sterke sider samt vise fokusområdet ditt.

Der kan du legge inn alt du synes er viktig og relevant. Både for deg og arbeidsgiveren. Noe som er knyttepunkt mellom deg (det du liker å gjøre), det du kan gjøre og det som organisasjonen ønsker.

La oss si at du har en bachelor i administrasjon og ledelse. Men fagfeltet er ganske bred og det er sikkert enkelte områder du liker bedre eller er flinkere på. Arbeidsgiveren på den andre siden er også ute etter mer konkrete kompetanser en bare BA. Søker du for eksempel på stilling som avdelingsleder, så kan du nevne disse av dine ferdigheter som er relevante for stillinga og er direkte koblet mot utdanningen din (for eksempel: relasjonsledelse eller organisasjon).

 

7. Datakunnskap

Å kunne data er et minimum i disse dager. Sørg for at du kan nok. Mange av oss kan vi litt mer en andre. Noen er flinke i Office, andre kan bruke for eksempel Adobe mens enkelte kan webutvikling eller programmering.

Det er viktig å gi litt mer detaljert bilde av datakunnskapene dine. Særlig når du søker på stilling som krever at du kan mer enn bare ”basics”. Enkelte CV-maler gir mulighet til å beskrive nivå av dine IT kompetanser. Jeg synes at det ikke er nødvendig og i noen tilfeller kan forfalske bildet.

 

8. E-post adresse og kontaktopplysninger (også på nettet som LinkedIn, FB, bruk hyperkobling)

At du skal ta med kontaktopplysninger i CVen din er en selvfølge for alle. Men ikke alle vet om at e-post adressen kan faktisk fortelle litt om deg også. Det er da viktig at den er nøytral. Igjen – du får ikke noe ekstrapoeng for det, men unngår tapet. Pinkbunny69 eller olkongen er ikke e-post du vil arbeidsgiver skal bruke. Det beste er å bruke navn (for eksempel ola.nordmann eller o.nor84).

Det er også lurt å legge inn link til LinkedIn, din nettside eller FB om du vil. Du gir mulighet til å bli bedre kjent med deg – noe som oftest øker tillit. Bruk internett for å fortelle din historie. Husk å bruke hyperkobling slik at rekrutterer kan bare klikke på linken.

 

9. Ikke for kreativ når det ikke trenges

Det ble sagt at du skal være kreativ og oppfinnsom. Og det er fordi du må skille deg fra alle andre. Men ikke gå for langt. Det er faktisk mulig å være for kreativ. Arbeidsgiver har som regel lite tid for å lese CVen din. Derfor er det viktig at det malen du bruker er enkelt og ryddig. Dersom du velger å bruke farger sørg for at det ikke er slitsomt å se på de. 

Det er ganske lett å gjøre feil her. Du vil gjøre ting litt annerledes. Poenget er at du ikke vil trekke fokus fra innholdet.

 

10. Helst PDF, evt. DOCX

Helt til slutt litt praktisk info. Bruk riktig filformat. Helst PDF. Da bli du 100% sikker på at den som åpner CVen din ser det du vil han skulle se. Du kan også bruke DOCX men da risikerer du at de som har gamle Office får ikke åpne den. Unngå å bruke andre filetyper som ODT eller lignende. Dersom rekrutterer sliter med å åpne dokumentet kommer han/hun å slette den. Det samme gjelder bilde. Sender du bildet separat (ikke anbefaler) så bruk JPG/JPEG format som er mulig å åpne for alle.

 

Noen av disse tips kan virke som selvfølge. Min erfaring viser dessverre at det er veldig mange som ikke vet halvparten av dette. Flere som mener at å skrive og sende CVen er bare byråkrati og har ingen betydning. Det er derfor viktig å skjønne at dette dokumentet er din aller første hilsen med arbeidsgiver. Bruker du litt tid på det så øker du sjanse for suksess.

 

Lykke til!

Del med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *